Гармонізація лабораторної мережі Держпродспоживслужби України до вимог Європейського Союзу

В рамках виконання дорожньої карти з європейської інтеграції України, відбулася зустріч т. в. о. директора Департаменту міжнародного співробітництва, торгівлі та комунікацій Олега Осіяна, в.о. директора ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок Володимира Стибеля із директором Національного ветеринарного інституту – Національного інституту досліджень міста Пулави (Польща) Станіславом Вінярчиком.

На зустрічі були погоджені важливі напрямки  співпраці Держпродспоживслужби України та Національного Інституту Польщі, зокрема :

  • розробка нових методів діагностики та лікування тварин;
  • оптимізація процесу відбору аналізів з урахуванням потреб регіонів, залежно від обсягу виробничих ресурсів харчової продукції;
  • обмін досвідом у частині забезпечення здоров’я та добробут тварин, профілактики та діагностики інфекційних хвороб тварин, у тому числі зоонозів, а також проведення лабораторних досліджень з визначення показників безпеки харчових продуктів.

Як зазначив Олег Сіян: «Реорганізація роботи системи контролю в Україні є одним із головних пріоритетів Держпродспоживслужби, в тому числі запровадження ризик-орієнтовного підходу до проведення лабораторних досліджень. Потрібно вибрати іншу концепцію діяльності «аналізи треба робити там, де є потреба, а не просто для формальності», як впроваджено у країнах Європейського Союзу».

За результатами зустрічі, сторони висловили впевненість у ефективному та взаємовигідному подальшому співробітництві між установами.